Recomandarile noastre de vacanta

Antalya - Turcia

Cea mai populara destinatie de vacanta a Turciei

Situat in apropierea Golfului Antaliei, orasul Antalya isi are originile adanc inradacinate in in istoria Turciei, inca din secolul I i.H. cand, dupa cum spun legendele, atunci cand a descoperit acest tinut, regele Attalos al II-lea le-a spus oamenilor sai ca "acesta este cu siguranta Paradisul".

Astazi, turistii veniti aici de prin toate colturile lumii spun ca, doar dupa ce ai vazut un apus de soare in Antalya, poti spune ca ai vazut tot ce se poate vedea intr-o viata de om.

Un paradis al plajelor, sporturilor nautice, gastronomiei si cumparaturilor, Antalya este alegerea potrivita atat pentru un concediu in familie, cat si pentru o escapada cu prietenii. 

Din ce in ce mai multi turisti aleg Antalya pentru vacanta de primavara. In aprile se poate schia dimineata, iar dupa amiaza se poate face plaja si baie in mare. 

 

width: 100%, height:1px
Bodrum - Turcia

Orasul natal al lui Herodot

Bodrum este un oras-port situat pe coasta egeeana a Turciei, aproape de intrarea in Golful Gokova, in dreptul insulei grecesti Kos.

Este o statiune ce atrage toate categoriile de turisti, faimos pentru viata de noapte asigurata de una dintre cele mai mari discoteci in aer liber din Europa si de multimea de baruri, terase si restaurante.

 

 

width: 100%, height:1px
Marmaris - Turcia

Cel mai mare port natural din lume

Marmaris reprezinta locul de intalnire dintre Marea Egee si Marea Mediterana. In prezent putin a ramasdinsatulde pescaricea fost cu doar catevadecenii in urma. Astazi Marmaris, un adevarat paradis turistic, se ridica in jurul unui port natural, la poalele muntilor acoperiti cu paduri de pin.

Avand o clima meditereana, cu ierni ploioase si veri foarte, calde in Marmaris temperatura ajunge la 38-40 C, mai ales in iulie si august. Ploile sunt putin probabile in perioada mai – octombrie, luna august fiind cea mai calduroasa, cu o medie maxima de circa 40 grade C si un minim mediu de 25 grade C.

Marmaris, poate fi considerat punct de plecare pentru croaziere de-a lungul coastei turcesti, oferind totodata distractie si posibilitatea de a face cumparaturi.

width: 100%, height:1px
Istanbul - Turcia

Orasul pe doua continente

Este situat in nord-estul Mării Marmara. Are o populație de aproximativ 18.800.000 de locuitori în zona metropolitană (2010), adică circa 18% din populația toală a Turciei, apeciată la peste 73.000.000 locuitori. Se poate aprecia că în realitate populația poate fi mai mare cu cel putin 1.000.000 de locuitori flotanti, asemănător tuturor marilor metropole. Cu toate că, la 13 octombrie 1923, orașul a pierdut calitatea de capitală în favoarea orașului Ankara, fost Angora, Istanbul a rămas centrul economic cel mai important al Republicii Turcia.