Piata Craciun - Praga

Praga, un oras pur si simplu incomparabil !!

4
 
Transportation
Data plecare 05.12 - 08.12
Oferta speciala - Praga !!!
from
 
169
pers /3 nopti

169 eur / pers - Cehia  - Praga - Hotel MH Suites Palace 4 *

 

 Cazare : 3 nopti / fara masa /  camera dubla 

 Zbor : 5 decembrie 

Praga este unul dintre orasele europene preferate pentru vacanta de iarna si mai ales pentru impresionantele piete de Craciun care se deschid la sfarsitul lunii noiembrie si functioneaza pana de revelion.

Pietele de Craciun din Praga de desfasoara in Old Town Square, Wenceslas Square, Havelske Trziste si Republic Square. Cabanutele de lemn impodobite festiv ofera o gama larga de produse, de la jucarii din lemn, bijuterii lucrate manual, lumanari parfumate, ornamente pentru bradul de Craciun, halbe de bere din ceramica, palarii, marionete pana la bunatati locale si traditionale de Craciun.

De vizitat in Praga !
•  Palatul Wallenstein 
Palatul Wallenstein Vă spun despre Palatul Wallenstein nu pentru palatul în sine (care astăzi este casa Senatului Republicii Cehe) ci pentru grădina fabuloasă. Ea a fost construită tocmai în 1623 şi nici nu mai contează stilul sau mai ştiu eu ce alte detalii despre dorinţele celor care au construit grădina, ci doar faptul că aici veţi găsi atâtea statui şi fântâni, încât poveştile sunt spuse chiar de către acestea.
Eroii din mitologia greacă sunt de fapt reprezentaţi de către statuite care, cele originale, au fost luate de către armata din Suedia în război, dar cehii nu s-au dat bătuţi şi le-au refăcut, poziţionându-le fix la fel ca înainte.
Parcul este imens, are 1.7 hectare, imaginaţi-vă că aici este un iaz cu raţe care în trecut era folosit pentru plimbări romantice cu barcuţele.
 
•  Muzeul Evreiesc 
Cartierul evreiesc Josefov din Praga este considerat cea mai veche metropolă a evreilor din toată Europa. Aici sunt, ca peste mai tot în Praga de fapt, multe clădiri de o valoare istorică nemaipomenită, iar Muzeul Evreiesc este una dintre ele, deşi tot aici sunt şi mai multe sinagoci, ba chiar şi o mânăstire şi un cimitir. În incinta muzeului sunt peste 40.000 de exponate specifice şi peste 100.000 de cărţi sau colecţii de argint ori artă evreiască!Praga numără astăzi doar aproximativ 5.000 de evrei, dar legendele râmăn vii, la fel ca şi spiritele lui Golem sau al lui Kafka.
 
•  Grădina Zoo Praga (Zoologická zahrada hl.m. Prahy)
Dacă aţi ajuns la Praga cu cei mici, atunci trebuie să ştiţi că şi eu au ce vizita, fără să se plictisească o secundă. Unul dintre aceste locuri este Grădina Zoo din Praga, care-i aşteaptă cu tot felul de programe speciale pentru ei.
Eu una cred că cea mai faină zone dintre toate cele din Zoo este, de departe, Zona Copiilor, un spaţiu unde cei mici pot intra în ţarcurile necuvântătoarelor şi se pot juca cu mai multe animăluţe domestice, precum ponei, raţe sau iepuri.
 
•  Acvariul Sea World (Sea World)
Un alt loc pentru copiii, dar şi pentru adulţi este Sea World, un loc care o să placă tuturor, dar care o să şi sperie pe unii, pentru că aici pot admira rechini de nisip.
Pentru cei care nu ştiu: rechinii de nisip sunt una dintre speciile cele mai de temut din întreaga lume! Un astfel de rechin poate ajunge şi la aproape 4 metri lungime şi 200 de kilograme ca şi greutate!

 

 

Cazare

Masa conform oferta 

Bilete avion

bagaj de cala
transferuri aeroport – hotel – aeroport (se pot asigura la cerere);
asigurare de calatorie (optional)

taxa locala - se achita la receptia unitatii hoteliere

De la momentul intocmirii ofertei pana la rezervarea propriu-zisa tariful pachetului poate varia.

Piata Craciun - Praga !!!

Trimite mesaj