Marmaris - port si statiune

Numele orasului deriva din cuvantul turcesc mermer ...

... si face referire la resursele importante de marmura din zona si la rolul important pe care l-a avut orasul in comertul cu marmura.

Oras port si statiune turistica, situat in provincia Mugla, in sud-vestul Turciei.

Sezonul turistic incepe in mai si se termina in octombrie, desi luna octombrie este inca caldurasa, cu vreme placuta, dar uneori ploioasa.

Marmaris, poate fi considerat punct de plecare pentru croaziere de-a lungul coastei turcesti, oferind totodata distractie si posibilitatea de a face cumparaturi.

Marmaris isi atrage turistii cu plaje lungi cu nisip fin, ape limpezi, paduri de pin si foarte mult soare. Iubitorii de snorkeling vor avea parte de un adevarat spectacol acvatic, pentru ca marea este atat de limpede incat poti vedea si firele de nisip!

Castelul Marmaris ...

Marmaris, turcia, concediu, sejur, vacante

... a fost ridicat pe dealul din spatele portului, in incinta lui gazduind acum muzeul cu acelasi nume. Construit de ionieni in secolul XI si mai tarziu restaurat in timpul domniei lui Alexandru cel Mare, are 18 case, o fantana si un arc, care acum au fost transformate in saloane de arheologie si etnografie si galerii de arta. De pe deal poti admira o superba panorama asupra orasului si marii. 

Pamukkale ...

Pamukale, turcia, concediu, sejur, vacante

... inseamna “castel de bumbac” in limba turca, iar denumirea descrie perfect aceasta minune a naturii protejata de UNESCO. Locul s-a format datorita calcarului de la izvoarele termale, care s-a depozitat, transformandu-se in avene și stalactite, sub forma unor terase care coboara treptat, totul fiind invaluit intr-o mare de alb izbitor. Partea cea mai buna este ca poti intra in aceste ape despre care se spune ca au puteri vindecatoare si de infrumusetare.

Plaja Cleopatra ...

Cleopatra, turcia, concediu, sejur, vacante

... din insula Sedir este celebra pentru nisipul alb si fin care-ti da senzatia ca ai pasi pe un nor. Zona este acoperita cu paduri de pin, livezi de maslin si tarmuri stancoase, intr-un peisaj rupt din rai. Legenda spune ca insula era locul de intalnire secret din Cleopatra si Marc Antoniu, iar nisipul a fost adus tocmai din Egipt drept un cadou pentru aceasta. 

Plaja Iztuzu ...

Iztuzu, turcia, concediu, sejur, vacante

...  faimoasa gratie testoaselor Caretta Caretta care vin aici sa-si depuna ouale. Deosebit la aceasta plaja este si faptul ca pe de-o parte are apa dulce, de la delta, iar pe de alta apara sarata, de la mare.