Lista galbena a Romaniei

Comitetul Național pentru Situații de Urgenţă actualizează periodic lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea. Noile liste sunt acum : verde , galben si rosu 

 • Tarile verzi – calatorii care vin din respectivele tari intra fara restrictie.

  Tarile galbene – calatorii care vin din respectivele tari SCAPA de carantina daca prezinta un test PCR facut cu maximum 72 ore inainte de imbarcarea in mijlocul de transport in comun (avion, tren, autobuz) sau cu 72 ore inainte de intrarea in tara (pentru cei care vin cu mijloace proprii)

  Tarile rosii – se intra obligatoriu in carantina timp de 14 zile. Se poate iesi din carantina dupa 10 zile, daca se face un test dupa 8 zile si este negativ.

   

  SUNT SCUTITI DE CARANTINA SI TEST-PCR TOTI CEI VACCINATI. Exceptia intra in vigoare la 14 zile dupa cel de-al doilea vaccin sau dupa singura doza administrata – in cazul Johnson & Johnson.

  RAMAN EXCEPTIILE DIN TRECUT: Echipaje de avion, soferi TIR (in exercitiul functiunii), sportivi profesionisti, membrii ai corpului diplomatic, membrii ai Parlamentului European, in fine, un pogon de exceptii, dar care afecteaza putini oameni.

   

   

   Lista tarilor o gasiti in linkul de mai jos :

   

  https://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19/2706-lista-state-cu-risc-epidemiologic-ridicat-din-23-09-2021/file