Lista galbena a Romaniei

Comitetul Național pentru Situații de Urgenţă actualizează periodic lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea. Noile liste sunt acum : verde , galben si rosu 

 𝐍𝐨𝐢𝐥𝐞 𝐫𝐞𝐠𝐮𝐥𝐢 𝐝𝐞 𝐚𝐩𝐥𝐢𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐦𝐚𝐬𝐮𝐫𝐢𝐢 𝐜𝐚𝐫𝐚𝐧𝐭𝐢𝐧𝐞𝐢 𝐚𝐬𝐮𝐩𝐫𝐚 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐬𝐨𝐬𝐞𝐬𝐜 𝐩𝐞 𝐭𝐞𝐫𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢𝐮𝐥 𝐭𝐚𝐫𝐢𝐢 𝐧𝐨𝐚𝐬𝐭𝐫𝐞.

‼️Incepand cu data de 10 decembrie, trebuie sa tineti cont de urmatoarele conditii la intrarea pe teritoriul #Romaniei:

✅ 𝐝𝐢𝐧 𝐬𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐦𝐞𝐦𝐛𝐫𝐞 𝐔𝐄 𝐢𝐧 𝐳𝐨𝐧𝐞𝐥𝐞 𝐕𝐄𝐑𝐃𝐄 𝐬𝐢 𝐆𝐀𝐋𝐁𝐄𝐍:

➡ Fara carantina -  daca prezentati dovada vaccinarii sau trecerii prin boala. 

➡ Carantina de 14 zile - daca nu prezentati dovada vaccinarii, trecerii prin boala sau test RT-PCR negativ efectuat cu cel putin 72 de ore înainte.

❎ 𝐝𝐢𝐧 𝐬𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐦𝐞𝐦𝐛𝐫𝐞 𝐔𝐄 𝐚𝐟𝐥𝐚𝐭𝐞 î𝐧 𝐳𝐨𝐧𝐚 𝐑𝐎𝐒𝐈𝐄:

➡ Fara carantina - daca prezentati dovada vaccinarii sau trecerii prin boala.

➡ Carantina de 10 zile - daca sunteti nevaccinati, nu ati trecut prin boala, dar prezentati test PCR negativ.

➡ Carantina de 14 zile - daca sunteti nevaccinati, nu ati trecut prin boala sau nu aveti un test RT-PCR negativ efectuat cu cel putin 72 de ore inainte.

☑️ 𝐝𝐢𝐧 𝐬𝐭𝐚𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐍𝐎𝐍-𝐔𝐄:

➡ Fara carantina - persoanele vaccinate sau trecute prin boala, daca prezinta rezultatul negativ al unui test RT-PCR, efectuat cu cel mult 48 de ore inainte.

➡ Carantina de 10 zile - persoanele nevaccinate ori cele care nu au trecut prin boala, trebuie sa prezinte rezultatul negativ al unui test RT-PCR efectuat cu cel mult 48 de ore inainte, indiferent de zona de risc în care sunt încadrate statele din care vin.

➡ Carantina de 14 zile - pentru persoanele care calatoresc cu mijloace de transport in comun sau pentru cei care calatoresc cu mijloace proprii, care nu prezinta rezultatul negativ al unui test RT-PCR efectuat cu cel mult 48 de ore inainte.

 

🌟 𝐒𝐮𝐧𝐭 𝐬𝐜𝐮𝐭𝐢𝐭𝐢 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐜𝐚𝐫𝐚𝐧𝐭𝐢𝐧𝐚 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢𝐢 𝐬𝐮𝐛 𝟏𝟐 𝐚𝐧𝐢, 𝐬𝐭𝐮𝐝𝐞𝐧𝐭𝐢𝐢 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐢𝐧𝐯𝐚𝐭𝐚 𝐢𝐧 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚, 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐞𝐥𝐞 𝐚𝐟𝐥𝐚𝐭𝐞 𝐢𝐧 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐳𝐢𝐭.