Bodrum - orasul lui Herodot

Vechiul nume antic: latina Halicarnas, greaca Ἁλικαρνασσός (Halikarnassos)

Statiunea este amplasata intr-o depresiune naturala, pe marginile careia sunt situate hotelurile, in coborare spre mare. Hotelurile sunt amplasate nu doar in oras, ci si in golfurile mici din apropiere.

Aeroportul din Bodrum-Milas este situat la circa 35 de Km de oras iar pe perioada verii, zborurile spre aceasta destinatie sunt foarte numeroase.

Ca si in restul Turciei, si in Bodrum, dolmusul este cea mai ieftina si convenabila forma de transport.  Tarifele la taxiuri sunt calculate la distanta insa dupa miezul noptii acestea se dubleaza. In general se obisnuieste ca un client sa lase si un bacsis soferului, in general 10-15% din valoarea cursei.

Torba, este cea mai cunoscuta suburbie a Bodrumului. Aici, tarmul este taiat de mici golfuri, in care se afla hoteluri moderne cu plaje inguste de nisip sau prundis si platforme.

Clima: Orasul se bucura de un climat tipic mediteraneean cu veri foarte calduroase, temperatura medie atingand 34 grade Celsius.

Mausoleul Halicarnas

Halicarnas, turcia, concediu, sejur, vacante

... aflate în partea de nord a orasului Bodrum (la cca 1 km de centru) sunt cuprinse intr-un muzeu in aer liber.

Castelul Sf.Petru

Castel Sf Petru Bodrum Turcia concediu vacante sejur

... din preajma portului, a fost construit de catre Cruciatii Ioaniti din resturile Mausoleului din Halicarnas, distrus de un cutremur in secolul XII.

Statiunea Yalikavak

... este situata la 18 km de Bodrum, este numita "St. Tropez-ul" Turciei, datorita peisajului pitoresc, cu mori de vant, vile elegante, plaje de nisip.

Turgutreis

turgutreis turcia sejur vacanta concediu

... este o statiune la 20 km, apreciata pentru plaja de nisip protejata de vanturile puternice de numeroase insule din apropierea tarmului.