De unde vine numele de Antalya?

De la regele Pergamonului, Attalos al II-lea ...

... care, in anul 150 i.H. a pus bazele orasului Attalia (astazi Antalya), pentru a gazdui o puternică flota din Marea Mediterană.

Antalya are o clima mediterana caracterizata de veri fierbinti si uscate, si ierni calde, insotite de ploi. 

Din ce in ce mai multi turisti aleg Antalya pentru vacanta de primavara. In aprile se poate schia dimineata, iar dupa amiaza se poate face plaja si baie in mare. 

Vara este un paradis pentru iubitorii de mare, soare, plaja si peisaje senzationale. Cu toate ca temperaturile trec de 30 grade, briza marii si atmosfera mediteraneana te cuceresc. 

Toamna este la fel de placuta ca si primavara, marcata de ploi marunte si temperaturi blande. Este ocazia perfecta sa vizitezi comorile din zona, fara aglomeratia din timpul verii si caldura complesitoare. 

Pe timp de iarna, Antalya este destinatia potrivita daca cauti o oaza de relaxare, cu numeroase centre spa si wellness, temperaturi placute si ocazia de a experimenta stilul de viata al localnicilor.

Lara ...

Halicarnas, turcia, concediu, sejur, vacante

 ... este cunoscuta drept Vegas-ul turcesc, cu o multime de hoteluri de la 5 pana la 7 stele si reproduceri de locuri faimoase din intreaga lume.

Faimoasa plaja Lara Beach este una dintre cele mai lungi plaje din Turcia. La est de fata stancoasa a Antalyei, aproape atingând Cascada Duden, se afla plaja Lara, o fâsie de pamânt cu iesire la Golful Antalya.

De-a lungul ultimilor ani, Lara si-a castigat renumele unei statiuni care promite turistilor, splendori naturale, plaje impecabile si unitati de cazare elegante, oferind superlativul Rivierei Turce. 

Belek ...

Halicarnas, turcia, concediu, sejur, vacante

... este unul dintre centrele industriei turismului din Turcia, fiind o statiune renumita pentru serviciile de lux, cu peste 30 de hoteluri cotate cu cinci si patru stele, numeroase servicii si facilitati de divertisment.

Plaja din Belek este printre cele mai spectaculoase de pe coasta Turciei, cu 16 km de plaja cu nisip fin si ape cristaline. Avand o intrare lenta in mare, este o plaja cautata de catre familiile cu copii, oferind si numeroase facilitate de relaxare si sporturi de apa. Mai mult, plaja din Belek este protejata gratie testoaselor care isi depun ouale aici. Intreaga zona este renumita pentru spa-uri si apele minerale primite de la Seven Springs.

Alanya ...

Halicarnas, turcia, concediu, sejur, vacante

... a fost un bastion local pentru mai multe imperii, inclusiv roman, bizantin si otoman.  Orasul este impartit in doua de o peninsula stancoasa, fiind caracteristica distinctiva a orasului. Portul, centrul orasului si Keykubat Beach, numit dupa Sultan Kayqubad I, se afla in partea de est a peninsulei. Damlatas Beach si plaja Kleopatra sunt la vest.

Atatürk Bulvarı, bulevardul principal, merge in paralel cu marea si imparte Alanya in latura de sud, mult mai turistica, si partea de nord, mai indigena, care se extinde spre nord pana in munti.

Kemer ...

Halicarnas, turcia, concediu, sejur, vacante

... este o statiune situata la marginea muntilor Taurus, o zona unde padurea, marea si muntii se intalnesc pentru a crea un mediu ideal pentru o vacanta minunata. Multe dintre hotelurile din statiune au plaje private, fiind in regim all inclusive.

Cea mai populara este plaja Moonlight beach, situata chiar in spatele Marinei. Aici puteti practica toate sporturile de apa, de la parasailing si jetski, la scuba diving si plimbari cu barca .    Orasul se lauda cu o viata de noapte vibranta, fiind campion la capitolul discoteci, baruri si restaurant, o destinatie foarte cautata pentru petrecerile high class. Orasul este o incantare si pentru pasionatii de shopping, avand o multime de magazine si o gama de suveniruri de inalta calitate.